Ongehinderd meedoen in Wijdemeren

Home » Actueel » Nieuws » 2017 » Augustus » Ongehinderd meedoen in Wijdemeren

Ongehinderd meedoen in Wijdemeren

Zonder hindernissen boodschappen doen, niet meer twijfelen of u ergens kunt parkeren of naar het toilet kunt. Iedereen wil ongehinderd meedoen in de samenleving.

In Wijdemeren zijn in het afgelopen jaar alle gemeentelijke gebouwen getoetst door Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor een toegankelijk Nederland. Een van de eerste punten uit hun keuringsrapport is deze zomer al aangepast: de helling voor de entree naar het gemeentehuis. Deze was te steil voor mensen die slecht ter been zijn, een rollator of rolstoel hebben.

Toegankelijkheid in openbare ruimte

Ook de openbare ruimte maken we toegankelijker. Sinds vorig jaar stimuleren we inwoners actief om hun overhangende groen aan te pakken. Veel mensen hebben hier gehoor aan gegeven, waardoor de stoepen weer grotendeels toegankelijk zijn. Bij strandje De Zuwe hebben we een brede trap met leuning aangelegd. Daardoor is het ook voor mindervaliden mogelijk om hier te zwemmen.

Toegankelijke bedrijven

Heeft u een bedrijf in Wijdemeren? Denk ook eens na over de toegankelijkheid van uw onderneming. Ongehinderd kan bij uw onderneming een toegankelijkheidstoets uitvoeren. Zij kijken dan of uw locatie toegankelijk is voor mensen met auditieve, visuele, motorische of verstandelijke beperkingen. Ook de Woonadviescommissie Wijdemeren (WAC) kan hierover met u meedenken. Zij geven gratis adviezen over mogelijke aanpassingen. Kijk voor meer informatie over de WAC op www.wacwijdemeren.nl.

Website en gratis app

Ongehinderd deelt de resultaten van de toegankelijkheidstoets op www.ongehinderd.nl en op de gratis Ongehinderd-app. Mensen met een beperking kunnen uw bedrijf via de app makkelijk vinden en weten precies welke voorzieningen ze bij u kunnen verwachten.

dinsdag 29 augustus 2017