Succesvolle wandelingen langs speelplekken

Home » Actueel » Nieuws » 2017 » Juli » Succesvolle wandelingen langs speelplekken

Succesvolle wandelingen langs speelplekken

In juli wandelden we met inwoners langs de Wijdemeerse speelplekken. Het doel: bewoners informeren over de herinrichting van de speelplaatsen in hun buurt. Ook wethouder Theo Reijn bezocht twintig speelplaatsen. Hij ging met bewoners én kinderen in gesprek over hun ideeën en wensen.

Tijdens de wandelingen kon iedereen meedenken over de herinrichting van de speelplaatsen en over een alternatieve invulling van de speelruimten die gaan verdwijnen; moet er een bloemenperk, hinkelpleintje of natuurlijke speelplek met boomstammen voor terug komen? Veel (groot)ouders en kinderen hebben enthousiast meegewandeld en tekeningen en reactieformulieren ingeleverd of op de website een reactie achtergelaten.  ‘We vinden het fijn dat u de moeite neemt om langs te komen en naar ons te luisteren’ was een veel gehoorde uitspraak. Natuurlijk viel hier en daar ook een kritische noot als het ging over het weghalen van toestellen, de verkeerssituatie of overlast door jeugd. Maar al pratend en luisterend zijn er vaak ter plekke oplossingen bedacht!

Uitdagende speelruimte

Wethouder Reijn: ‘Wat mij opviel, is dat kinderen weinig moeite hebben met het verdwijnen van speeltoestellen. Er hoeft niet overal een schommel of glijbaan te staan, als een speelruimte maar uitdagend is. De kinderen zaten vol ideeën voor een alternatieve invulling van de speelruimten. Hieruit zijn leuke ideeën voor de speelpleintjes en groene speelplekken ontstaan.’

Aan de slag!

De wensen, ideeën en suggesties die we gehoord hebben, verwerken we in het ontwerp. Eind september zijn de ontwerpen klaar en worden ze via de website gedeeld.
Op de speelplekken die we in juli hebben bezocht, starten we in het najaar van 2017 met de herinrichting. Op de projectpagina kunt u zien wanneer we bij u aan de slag gaan.


 

dinsdag 1 augustus 2017