Gemeente Wijdemeren - Opbrengst De Dobber naar cultureel centrum en impuls De Meenthof

Het college gaat multifunctioneel centrum De Dobber in Kortenhoef verkopen. Bedoeling is om met de opbrengst een kleinschalig cultureel centrum aan de Parklaan in Kortenhoef te realiseren. Ook wordt een gedeelte gebruikt voor een impuls in de openbare ruimte in winkelcentrum De Meenthof.

Schets De Dobber DID vastgoed

Met de verkoop van de De Dobber komt er fysieke en financiële ruimte om winkelcentrum de Meenthof op te waarderen. Het plan is om op de plek van De Dobber extra winkelruimte, horeca, parkeervoorzieningen en circa 20 woningen te realiseren. Wethouder Theo Reijn: “Ik ben ontzettend blij dat we na tien jaar een aantal zichtbare stappen kunnen zetten in De Meenthof en dat we de culturele activiteiten voor Kortenhoef weten te behouden.”

Nieuw cultureel centrum

Het nieuwe cultureel centrum wordt bij de Regenboogschool aangebouwd. Het centrum krijgt een podiumfunctie, 72 zitplaatsen een entree, een foyer en is bovendien duurzaam en rolstoelvriendelijk. In juni besprak de gemeente de eerste ontwerpen met de bewoners. De daarbij verkregen input is inmiddels verwerkt in het voorlopige ontwerp.

Opening april 2018

Toneelvereniging DSO gaat het cultureel centrum van de gemeente huren en zorgt voor het beheer en de verhuur van de foyer en de podiumruimte. Het nieuwe cultureel centrum in Kortenhoef moet in april 2018 klaar zijn, zodat DSO haar openingstoneelstuk in de nieuwe toneelruimte kan opvoeren.

De plannen voor de verkoop van De Dobber en de opwaardering van winkelcentrum De Meenthof worden in de commissievergadering van dinsdag 14 november besproken.

donderdag 2 november 2017