Sociaal Wijkteam Wijdemeren

Home » Actueel » Nieuws » 2017 » September » Sociaal Wijkteam Wijdemeren

Sociaal Wijkteam Wijdemeren

Heeft u vragen over zorg, welzijn, opvoeden, opgroeien, werk of inkomen? Bijvoorbeeld omdat u zorg nodig heeft of hulp wilt bij opgroeiende kinderen. De consulenten en het Sociaal Wijkteam van de gemeente helpen u graag.

Heeft u één vraag? Dan helpen de consulenten u verder. Zijn er problemen of vragen op meerdere gebieden? Dan helpt het Sociaal Wijkteam. Samen met u zoeken zij naar oplossingen. Zo dicht mogelijk in de buurt, met hulp van familie en vrienden. De regie ligt altijd bij u.

Werkwijze Sociaal Wijkteam

Bij vragen kunt u contact opnemen met de gemeente. Zij verwijzen u door naar een consulent of medewerker van het Sociaal Wijkteam. Als het nodig is, wordt er vervolgens een afspraak gemaakt voor een gesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek zoeken we, samen met mensen die voor u belangrijk zijn, naar een oplossing. Naar aanleiding van het gesprek wordt er een ondersteuningsplan gemaakt. De medewerker van het wijkteam houdt altijd contact met u.

Veilige leefomgeving voor iedereen

Het doel van het Sociaal Wijkteam is een veilige leefomgeving voor iedereen. Maar soms is hulp van het wijkteam niet voldoende. Zij verwijzen u waar nodig door naar professionele hulpinstanties. U kunt ook altijd met de politie bellen via 0900 8844 of terecht bij Veilig Thuis via 0800 2000, bijvoorbeeld als u huiselijk geweld vermoedt. Deze organisaties werken samen met het Sociaal Wijkteam.

Contact met het Sociaal Wijkteam 

Heeft u vragen voor het Sociaal Wijkteam of de consulenten? Bel dan naar 14 035 of mail naar sociaalwijkteam@wijdemeren.nl. Het Sociaal Wijkteam is een voorziening van de gemeente en kost geen geld.  Zij gaan zorgvuldig om met uw privacy. Kijk voor meer informatie op www.wijdemeren.nl/swt.

dinsdag 12 september 2017