Gemeente Wijdemeren - Jan Franssen informateur namens CDA

CDA Wijdemeren heeft een informateur bereid gevonden hen te helpen bij het vormen van een coalitie voor de bestuursperiode 2018-2022. De keuze is gevallen op de heer Jan Franssen.

Logo Wijdemeren

De heer Franssen is staatsraad bij  de Raad van State. Eerder was hij Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, burgemeester van Zwolle en lid van de Tweede Kamer voor de VVD. 

Eric Torsing, onderhandelaar namens het CDA: “De heer Franssen heeft een zeer uitgebreide bestuurlijke ervaring en is in het verleden ook langere tijd bestuurlijk actief geweest in de regio Gooi en Vechtstreek. Na een gesprek zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij met hem snel, effectief en met een frisse blik tot een goed resultaat kunnen komen.”

De heer Franssen krijgt de opdracht om met een advies te komen voor de vorming van een brede coalitie voor de bestuursperiode 2018-2022 met CDA, DorpsBelangen, VVD en D66. Hij begint maandag 9 april in het gemeentehuis aan de verkennende gesprekken. Het streven is om in de week van 16 april het verslag gereed te hebben. 

maandag 9 april 2018