Gemeente Wijdemeren - Helden!

Helden. Ze bestaan en wonen in onze gemeente! De locoburgemeester, de politie en de brandweer bedankten hen persoonlijk voor hun inzet.

Twee helden

Dinsdag 21 augustus gebeurde er veel in Wijdemeren. Zo werd Loosdrecht opgeschrikt door een steekincident bij de huisartsenpraktijk aan de Eikenlaan. Daarbij raakte een huisarts gewond. De goede afloop is mede te danken aan het kordate optreden van de Loosdrechter Hessel. Hij wist de verdachte af te leiden waardoor hij op de vlucht sloeg. Later die dag kon de politie de verdachte aanhouden.

Auto te water

Die zelfde dag raakte een auto ondersteboven te water aan de Koninginneweg in Kortenhoef. Andrei zag het vanaf zijn balkon gebeuren, bedacht zich geen moment en dook in het water. Door zijn snelle ingrijpen mankeert de bestuurder gelukkig helemaal niets.

Locoburgemeester Jan-Jaap de Kloet: ‘ik ben trots op deze twee inwoners van Wijdemeren. Ze gingen in een moeilijke en gevaarlijke situatie meteen over tot actie. Zonder hun kordate handelen hadden beide situaties heel anders kunnen aflopen.’

woensdag 22 augustus 2018