Gemeente Wijdemeren - Sociale huurwoningen Erve Knorr

Iedereen die langs het gemeentehuis in Loosdrecht rijdt heeft het wellicht gezien: de twee appartementencomplexen op het terrein van de voormalige Knorrfabriek beginnen vorm te krijgen.

Een van de twee complexen bestaat uit 20 sociale huurwoningen die worden verhuurd door woningcorporatie De Alliantie. Het andere complex is bestemd voor vrije sectorhuur. De toegang tot de complexen ligt aan de Rading maar het complex zelf krijgt een nieuw adres: Dirk Smorenberglaan.

Voor starters en doorstromers

Van de 20 sociale huurwoningen is de helft bestemd voor starters tot en met 35 jaar, de andere helft is voor doorstromers (mensen die een sociale huurwoning achterlaten). Omdat er sprake is van nieuwbouw hebben inwoners uit Wijdemeren voorrang, waarbij inwoners uit Loosdrecht weer voorrang hebben op inwoners uit andere dorpskernen. Alle appartementen in dit woongebouw worden verhuurd als sociale huurwoning met een aanvangshuur (per maand) van € 597,00 (prijspeil 2018) (exclusief servicekosten). De (gedeeltelijk subsidiabele) servicekosten bedragen circa € 50,- per maand.

Meer informatie

De 20 sociale huurwoningen worden medio maart op www.woningnet.nl aangeboden. Naar verwachting worden de huurwoningen omstreeks mei 2019 opgeleverd. Alle informatie kunt u vinden op projectenpagina van de Alliantie.

Voor informatie over de vrije sector appartementen kunt u terecht bij Reshape Properties.

woensdag 19 december 2018