Gemeente Wijdemeren - Starterslening maakt huizen bereikbaar

Sinds dit jaar kunnen starters tot 36 jaar die een huis willen kopen in Wijdemeren gebruikmaken van een starterslening. De lening maakt koopwoningen beter bereikbaar.

Verhuizing

De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek bij de bank. Het geeft starters de mogelijkheid op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Doet u in 2018 een aanvraag? De maximale aankoopprijs is de grens van de Nationale Hypotheek Garantie: 265.000 euro. In 2019 gaat de maximale aankoopprijs omhoog naar 290.000 euro.

Aanrader

Bert Winkelhorst kocht zijn huis in Loosdrecht via de starterslening: “Veel jongeren om mij heen blijven thuis wonen, gaan op kamers of huren met hele hoge lasten. Deze lening is misschien wel noodzaak. Als je graag iets wilt kopen in één van de dorpen dan raad ik het echt aan.”

Voorwaarden

Starters moeten minimaal één jaar in de gemeente wonen, minimaal 19 uur per week in de gemeente werken of binnen vijf jaar na afronding van hun studie terugkeren naar Wijdemeren. Lees meer over de voorwaarden en doe de aanvraag op www.wijdemeren.nl/starterslening

woensdag 5 december 2018