Gemeente Wijdemeren - Toename woninginbraken

Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. Vooral rond de feestdagen slaan inbrekers hun slag, omdat mensen vaker afwezig zijn. In de afgelopen periode werd er in Wijdemeren elf keer ingebroken. Houd u samen met ons een extra oogje in het zeil?

Politie

Inbrekers konden in Wijdemeren hun slag slaan door een raam in te slaan of door het afbreken van het cilinderslot. Dit laatste kan worden voorkomen door goed hang- en sluitwerk. In Loosdrecht werd er geflipperd om de deur te openen. Inbrekers drukken dan het slot in met een (bank)pasje tussen de deur en het kozijn en kunnen makkelijk naar binnen. Doe daarom altijd uw deur op slot en haal de sleutel eruit. Ook het aanbrengen van anti-inbraakstrip op ramen en deuren kan voorkomen dat inbrekers kunnen flipperen.

Registreer uw eigendommen

Bij de inbraken in Wijdemeren  werden laptops, sieraden, geld en gereedschap weggenomen. Wordt er bij u ingebroken, dan wilt u deze spullen natuurlijk het liefst terug. Wie zijn eigendommen registreert op een registratiekaart, heeft meer kans ze terug te krijgen. Download de registratiekaart op www.wijdemeren.nl/veiligheid en bewaar deze goed.  Geregistreerde eigendommen leveren ook meer sporen op naar inbrekers. Meerdere inbraken kunnen bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.

112 of WaakSamen

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Ziet u iets verdachts in uw buurt? Bel dan 112 of gebruik de WaakSamen-app (gratis in de Applestore of Playstore) om dit te melden bij de politie. Blijf rustig en neem geen risico's. De kans dat woninginbrekers gepakt worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken ziet. 

Aanhouding

Op woensdag 5 december kon de politie drie verdachten van een woninginbraak aan de Legakker in Nederhorst den Berg aanhouden dankzij het snelle handelen van een alerte buurtbewoner. 

woensdag 5 december 2018