Gemeente Wijdemeren - Koninklijke onderscheiding voor Jan Bergman

Op zaterdag 7 juli ontving Jan Bergman uit Nederhorst den Berg een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ossel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding Jan Bergman

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse familiedag van de vrijwillige brandweer Nederhorst den Berg. Eerder dit jaar had Bergman na twintig jaar trouwe dienst al afscheid genomen van het korps. Hij vervulde veel verschillende functies bij de brandweer. Zo was hij naast brandweerman ook brandweerchauffeur, schipper op de brandweerhulpboot, oefenleider en een van de zestien First Responders van het Bergse brandweerkorps. De First Responders assisteren ambulancepersoneel bij reanimaties.

Van Nederhorst on Ice tot autocross

Daarnaast zet de heer Bergman zich ook in voor verschillende andere organisaties in Wijdemeren. Hij is vrijwilliger voor de ijsclub Nederhorst den Berg tijdens de evenementen van Nederhorst on Ice en is sinds jaar en dag actief betrokken bij de triatlon van de Bergse Runners Club (BRC), de autocross in Nederhorst den Berg en het Horstermeerfeest. Tijdens deze evenementen ondersteunt de heer Bergman bij alle voorkomende werkzaamheden.

Belangrijke bijdrage

Burgemeester Freek Ossel: De heer Bergman staat al twintig jaar lang, dag en nacht als vrijwilliger en als vrijwillige brandweerman voor iedereen klaar. Hij heeft met zijn inspanningen en betrokkenheid dan ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de gemeenschap.”Belangrijke bijdrage

dinsdag 10 juli 2018