Gemeente Wijdemeren - Koninklijke onderscheiding Ben Pot

Op zaterdag 9 juni ontving Ben Pot uit Kortenhoef een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Freek Ossel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Ben Pot

De heer Pot ontving de onderscheiding tijdens het jaarlijkse Antoniusfeest voor alle vrijwilligers van de H. Antonius van Paduakerk. Hij is hier al sinds 1970 koorlid en actief als vrijwilliger. De heer Pot verricht werkzaamheden aan de parochietuin en op de begraafplaats, zorgt voor de juiste beplanting en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Ook is de heer Pot grafdelver, verricht hij hand- en spandiensten voor het Antoniusfeest en helpt mee in de voorbereiding van kerkveilingen voor de ‘Vrienden van Antonius’. Opbrengsten van de veilingen gaan naar diverse lokale goede doelen.

Van Turftrappers tot Floraliavereniging

Daarnaast was Ben Pot, al voor de formele oprichting, lid van Dans- en Carnavalsvereniging De Turftrappers. Bij deze vereniging heeft hij de functie van prins, adjudant, president, spreekstalmeester, bestuurslid en coördinator van de optocht bekleed. Ook de Floraliavereniging Kortenhoef kan rekenen op zijn betrokkenheid. Deze vereniging organiseert al sinds 1907 een plantenopkweekwedstrijd. Een fenomeen in Kortenhoef, ’s-Graveland en de wijde omgeving. Als bestuurslid voorziet Pot de vereniging al jaren van deskundige advies. Tot slot helpt de heer Pot bij de organisatie van optredens van het Ankeveens Havenloos Mannenkoor. Met zijn humor en opgewekte karakter is hij een fijne een gewaardeerde vrijwilliger.

Belangrijke bijdrage

Burgemeester Freek Ossel: “De heer Pot is een man die al decennialang klaar staat voor de parochie en het verenigingsleven. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de gemeenschap in het algemeen en aan de kerkelijke gemeenschap in het bijzonder.”

maandag 11 juni 2018