Gemeente Wijdemeren - Boomonderhoud

Sinds oktober is de gemeente bezig met snoei- en onderhoudswerkzaamheden aan bomen in de gemeente. Het meeste onderhoud is in Nederhorst den Berg en Oud-Loosdrecht.

Boom met witte stip

Ieder jaar checken boominspecteurs of de bomen in de gemeente nog gezond zijn en veilig staan. Uit deze controle bleek dat ongeveer 1750 bomen gesnoeid of geknot moeten worden. Ongeveer 265 bomen moeten verwijderd worden omdat zij afsterven of al dood zijn, aangetast zijn door boomziekten als de essentaksterfte en heel soms door buitengewone overlast.

Herplanten en meedenken

De kapwerkzaamheden starten in januari, hiervoor lopen nu vergunningsprocedures. In 75% van de gevallen komen er weer bomen voor terug, als het kan meer. Omwonenden worden per brief geïnformeerd. Er zijn er inloopbijeenkomsten op locaties waar meer bomen worden gekapt. Ook kan er meegedacht worden over de soort en locatie van nieuwe bomen.

Werkzaamheden volgen

Volg wanneer en waar er bomen gekapt worden via www.wijdemeren.nl/onderhoudbomen of onze social mediakanalen. Voor vragen kunt u terecht bij bomen@wijdemeren.nl.​

woensdag 21 november 2018