Gemeente Wijdemeren - Klaar voor de winter!

Het gladheidseizoen is officieel gestart. Met vier strooiwagens, 120 ton zout, een uitgezette strooiroute van 122 km en een team van enthousiaste gladheidbestrijders is Wijdemeren klaar voor de winter!

Sneeuwschuiver

Net als vorig jaar strooien we met het zogenaamde natstrooi-systeem. Hierdoor kunnen we preventief strooien en voorkomen we dat het glad wordt. Bovendien is er 50 procent minder zout nodig. Via een online meldsysteem houden we in de gaten hoeveel zout er nog op de weg ligt. Dat voorkomt onnodig strooien.

Strooiroutes

In Wijdemeren worden de hoofd- en busroutes gestrooid én de aangrenzende fietspaden. In woonwijken strooien we niet. Het zout werkt pas goed door wrijving met autobanden. In de wijken rijden te weinig auto’s om het zout effectief te laten zijn. Trottoirs worden niet gestrooid. We doen hiervoor een beroep op u. Houdt u de komende winter de stoep voor uw huis, en eventueel dat van uw buren, begaanbaar?

Tips

Valt de eerste sneeuw? Ga dan goed geïnformeerd de weg op en geef strooiwagens de ruimte als u ze ziet rijden. Dan weten we zeker dat het zout op de weg komt in plaats van op de bumper van uw auto. Pas uiteraard ook uw snelheid aan en zorg voor goede banden.

Op de hoogte blijven?

De gladheidscoördinatoren houden u deze winter ook weer op de hoogte via het gemeentelijke Twitter-kanaal: www.twitter.com/gemwijdemeren.

woensdag 7 november 2018