Gemeente Wijdemeren - Mantelzorgwaardering aanvragen

Mantelzorg is niet alleen voor ouderen. Ook veel jongeren en jonge ouders zorgen soms lang voor hun familie. Zo ook de familie Kruger uit Ankeveen.

Mantelzorgwaardering aanvragen

“Onze dochter Cato (3) heeft het Turnersyndroom en een slokdarm- en longafwijking met chronische dubbele longontsteking als gevolg. Dit maakt haar kwetsbaar en infectiegevoelig. We zorgen natuurlijk met liefde voor haar en haar zus Lot (6). Het heeft vooral impact op ons gezin als ze ziek is en intensieve zorg nodig heeft. Dan lopen we wel op onze tenen”, vertelt moeder Rianne.

Geen dagopvang

“Cato kan niet naar een dagopvang, dus zorgen mijn partner Elmer en ik voor haar. Daarnaast werken we beiden. Haar oma staat ook 100% voor ons klaar. Zij neemt met liefde de zorg uit handen op momenten dat we dit zo hard nodig hebben. Even op adem komen.”

Positieve energie

“Ik las over de mantelzorgwaardering op Facebook. Fantastisch, dit verlicht voor ons de zorgen. We gaan er iets leuks van doen met het gezin. De meiden maken ons zo blij! Die positieve energie laat ons alles even vergeten. Ondanks alles prijzen we onszelf gelukkig.”

Waardering aanvragen

Wilt u net als de familie Kruger een waardering van 200 euro aanvragen? Dat kan tot 30 november via www.wijdemeren.nl/mantelzorg of telefonisch via Herma Kleve van Versa Welzijn, telefoonnummer (035) 62 31 100.

woensdag 7 november 2018