Gemeente Wijdemeren - Drie lintjes in Wijdemeren

Op vrijdag 26 april 2019 vond de jaarlijkse lintjesregen plaats in Wijdemeren. Uit handen van burgemeester Freek Ossel ontvingen de gedecoreerden de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Drie personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw L.J.E. Has-Molkenboer (74) uit Loosdrecht:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Has-Molkenboer heeft als secretaris van de Woon Advies Commissie (WAC) een waardevolle bijdrage geleverd aan de kwaliteit van wonen en de woonomgeving in Wijdemeren. Daarnaast heeft ze zich als vrijwilliger ingezet bij de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL).

In 1988 stond mevrouw Has-Molkenboer aan de wieg van de oprichting van de Vrouwen Advies Commissie in Loosdrecht. Met het kritische oog van een huisvrouw keek de commissie naar tekeningen van nieuw te bouwen woningen zodat de woningen ook praktisch werden ingedeeld. In 2002 veranderde de naam in Woon Advies Commissie (WAC). Ook in de WAC had mevrouw Has-Molkenboer een rol van betekenis. Ze was jarenlang secretaris en daarmee contactpersoon voor gemeente, woningcorporaties en ontwikkelaars. Vanuit haar overtuiging dat zij als vrouw een belangrijke inbreng kon hebben bij het realiseren van de woonplannen, heeft zij zich tomeloos ingezet. Hierdoor heeft mevrouw Has-Molkenboer een waardevolle bijdrage geleverd aan de kwaliteit van wonen en de woonomgeving in Wijdemeren. Daarnaast was mevrouw Has-Molkenboer van 1998 tot 2001 vrijwilliger bij de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht (KWVL). Zij ondersteunde haar man bij zijn activiteiten voor het jeugdzeilen en hielp mee bij de organisatie van diverse culturele activiteiten en lezingen op water(sport)gebied. Met haar oprechte interesse, betrokkenheid, toewijding en inzet voor het sociale en maatschappelijke belang heeft ze een bijzondere bijdrage geleverd aan de gemeenschap Wijdemeren.

Mevrouw M.M. Liesker-De Groot (84) uit Kortenhoef:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Liesker-De Groot is al jarenlang vrijwilliger in de verzorgingshuizen in Kortenhoef en ’s-Graveland. Op haar kan altijd een beroep gedaan worden.

Ze is een zeer gewaardeerde kracht en breed inzetbaar. Van koffiedame tot het begeleiden van de ontmoetingsclub op donderdag, het mede-organiseren van het happy hour, de tweewekelijkse bingo en de koersbalclub. Ook zet mevrouw Liesker-De Groot zich in voor het bestuur van de Vrienden van Veenstaete die jaarlijks vele activiteiten organiseren voor de bewoners van Veenstaete. Ze is zeer betrokken bij de inwoners van het huis en bezoekt mensen die weinig visite krijgen. Zij heeft een hart van goud.

De heer J.I. Van Zanden (67) uit Kortenhoef:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Zanden zet zich al 30 jaar in voor de gehandicapte medemens bij diverse stichtingen. Ook was hij groundsman/parkbeheerder bij Tennisclub ’s Laer in Laren.

Vijftien jaar lang was de heer Van Zanden groundsman/parkbeheerder bij Tennisclub ’s Laer in Laren. Hij was verantwoordelijk voor de gravelbanen, verzorgde het plantsoen en de tuin eromheen, de twee clubhuizen en technische installaties. Ook onderhield hij contacten met leveranciers en verzorgde vele hand en spandiensten op en rond de tennisbanen. Hij was een vast aanspreekpunt voor leden en iedereen die iets op het park wilde.
Daarnaast zet de heer Van Zanden zich al sinds 1989 in voor de gehandicapte medemens. Hij was actief als begeleider en technisch ondersteuner bij de stichting WLZVG (Wintersport voor Lichamelijk, Zintuigelijk en Verstandelijk Gehandicapten). Begin jaren negentig is hij overgestapt naar Stichting Samen Ontspannen (SSO). Deze stichting zet zich in voor het organiseren van wintersportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Sinds de oprichting is 1993 is hij bij deze stichting bestuurslid. Daarnaast is hij tijdens de reizen actief als reiscoördinator, langlaufcoördinator en reisleider. Dit doet hij met veel enthousiasme en verantwoordelijkheidsgevoel. De heer Van Zanden was en is betrokken bij de werving van deelnemers, begeleiders en sponsoren en onderhoud contacten met betrokken bedrijven. Ook bezoekt en organiseert hij reünies en onderhoudt hij contact met deelnemers en begeleiders. Hij is de drijvende kracht tijdens de reizen en heeft aan een half woord genoeg. Daarmee bezorgt hij de gehandicapte deelnemers een onvergetelijke week. De heer Van Zanden is een bescheiden, maar zeer betrokken vrijwilliger. Een sociale stille kracht.

vrijdag 26 april 2019