Gemeente Wijdemeren - Fitheidstest voor senioren

Om de fitheid en gezondheid van senioren in Wijdemeren te bevorderen is het project Vitaal Wijdemeren gestart. Het project begint met een fitheidstest in Nederhorst den Berg en Kortenhoef. Komt u ook langs om uw fitheid te testen?

In navolging van Loosdrecht kunnen senioren uit Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef en ’s-Graveland nu ook eenmalig meedoen aan de fitheidstest. De testen vinden plaats op zaterdag 23 maart in sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg en op zaterdag 6 april in sporthal De Fuik in Kortenhoef. Het is bedoeld voor inwoners tussen de 67 en 75 jaar, maar ook mensen net buiten deze leeftijdscategorie zijn van harte welkom.

Metingen

De fitheidstest bestaat uit een aantal onderdelen die onder andere lenigheid, reactiesnelheid en bloeddruk meten. Ook is er een arts aanwezig die, zo nodig, medisch advies kan geven. Na afloop van de test worden de resultaten doorgesproken en volgt een persoonlijk beweegadvies.

Beweegprogramma

Hierna kunnen deelnemers een beweegactiviteit kiezen die past bij hun interesses. Een van de mogelijkheden is het beweegintroductieprogramma dat gaat starten in Nederhorst den Berg en Kortenhoef. Deelnemers  kunnen hierbij in tien weken kennismaken met verschillende vormen van bewegen, sport en spel.

Aanmelden of vragen

Aanmelden voor de fitheidstest kan tot begin maart via www.teamsportservice.nl. Bij vragen kunt u contact opnemen met Eduard van Winsen van Sportservice 't Gooi via evanwinsen@teamsportservice.nl of 06 53 47 98 74.

woensdag 13 februari 2019