Gemeente Wijdemeren - Gladheidbestrijding in Wijdemeren

Heeft u vorige week ook zo van de sneeuw genoten? Ook deze week verwachten we weer de nodige sneeuw. Helpt u mee om Wijdemeren voor iedereen bereikbaar te houden?

Bij gladheid strooit de gemeente als eerste de bus- en hoofdroutes met zout. Vervolgens worden de belangrijke doorgaande wegen gestrooid. Voor fietspaden en bruggen is er een aparte strooiroute die tegelijk met de andere route gereden wordt. Benieuwd naar de precieze routes? Kijk op www.wijdemeren.nl/strooien.

Helpt u een handje?

Woonstraten worden niet gestrooid, behalve straten dichtbij winkelcentra en bejaardencentra. Ook de trottoirs worden niet gestrooid. U kunt een handje helpen door de toegang van uw woning voor uzelf en anderen bereikbaar te houden.

Strooizout

Heeft u de gele ‘strooikisten’ al gezien die op verschillende plekken in de gemeente staan? Deze zijn gevuld met zout. Dit zout mag u gebruiken om op plekken in uw eigen wijk te strooien, bijvoorbeeld in de steeg achter uw huis, het stoepje van de buurvrouw die slecht ter been is of een pleintje waar geen auto’s kunnen komen. Op www.wijdemeren.nl/strooien zijn de precieze locaties van de strooikisten te vinden.

woensdag 30 januari 2019