Gemeente Wijdemeren - Geef inbrekers geen kans

De laatste tijd zien we in Wijdemeren een stijging van het aantal woninginbraken. U kunt zelf eenvoudige maatregelen nemen om het risico op een inbraak te beperken.

Opvallend is dat bij de inbraken vaak het cilinderslot afgebroken wordt. Zorg daarom voor goed hang- en sluitwerk en gebruik een nachtslot. Laat ook altijd verlichting branden aan de voor- en achterzijde van uw woning.

Preventiekar

Op vrijdag 1 februari staat de preventiekar in winkelcentrum De Meenthof in Kortenhoef. Hier kunt u van 10.00 uur tot 15.00 uur terecht om te horen wat u zelf kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Zo zorgen we samen voor een veiliger woon- en leefomgeving.

Bel 112

Ziet u verdachte omstandigheden? Bel dan 112. Gebruik zo mogelijk ook de WaakSamen-app (gratis in de Applestore of Playstore) om dit te melden bij de politie. Blijf rustig en neem geen risico’s. De kans dat woninginbrekers gepakt worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken ziet. Doe ook altijd aangifte bij inbraak of een poging tot inbraak. Bel hiervoor 0900-8844 om een afspraak te maken.

woensdag 30 januari 2019