Gemeente Wijdemeren - Koninklijke onderscheiding voor vijf brandweermannen

Op zaterdag 12 januari ontvingen vijf brandweermannen van de brandweerpost ’s-Graveland een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ossel. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Gooi en Vechtstreek, post ’s-Graveland. De vijf brandweermannen die een koninklijke onderscheiding kregen, zijn Johan van Lindenberg, Aalt Jansen, Sander Doorenbosch, Maarten Steinkamp en Johan Landwaart.

Johan van Lindenberg

Johan van Lindenberg is bijna 40 jaar lid van de vrijwillige brandweer en de nestor van de post ’s-Graveland. Na zijn opleiding tot manschap heeft hij ook nog de opleidingen gevolgd tot chauffeur tankautospuit en bevelvoerder. Hij is zeer gedreven, staat open voor vernieuwingen en is een voorbeeld voor veel jongere manschappen.

Aalt Jansen

De heer Aalt Jansen is ruim 20 jaar enthousiaste brandweervrijwilliger bij de post ’s-Graveland. Zonder hem als chauffeur had de post ’s-Graveland het afgelopen jaar nooit een 100 procent score kunnen halen op de uitrukken die overdag moesten plaatsvinden.

Sander Doorenbosch

De heer Doorenbosch is sinds 1994 lid van de vrijwillige brandweer. Hij is niet alleen lid van het manschap, maar ook chauffeur tankautospuit en heeft, onder andere als oefencoördinator en leerwerkplek-begeleider, extra taken op de post. Hij helpt aspiranten en cursisten met hun opleiding, wat altijd zeer op prijs wordt gesteld. Daarnaast is hij sinds een aantal jaren actief als bestuurslid van de personeelsvereniging.

Maarten Steinkamp

Maarten Steinkamp is in 1981 bij de brandweer begonnen. Hij vervult veel functies bij de post en is dan ook een gewaardeerd lid van het manschap. Steinkamp weet op een gedreven manier problemen zichtbaar te maken en daarbij ook de mogelijke oplossingen te geven. Hij is actief in het regionaal piket als voorlichter en vervult een rol als testleider voor de jaarlijkse keuring van brandweermannen. Steinkamp ondersteunt en stimuleert collega’s om hun test met een goed resultaat af te ronden.

Johan Landwaart

De heer Landwaart is 25 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Landwaart is coördinator van de post en bevelvoerder van het manschap. Onder zijn bezielende leiding is de post ’s-Graveland uitgegroeid tot een hecht team met een geweldig goede sfeer. Mede door de inzet van de heer Landwaart vervult de brandweer een belangrijke rol in de plaatselijke gemeenschap, dit bleek bijvoorbeeld bij de noodopvang voor Syrische vluchtelingen in sporthal De Fuik in Kortenhoef. Uit zijn toewijding blijken een grote betrokkenheid en belangeloze inzet voor het sociale en maatschappelijke belang.

maandag 14 januari 2019