Gemeente Wijdemeren - Wijdemeren tegen Nashville-verklaring

Op verschillende plekken in de regio wordt de regenboogvlag gehesen. Het college van Wijdemeren heeft besloten de vlag niet te hijsen. Dit betekent echter niet dat deze verklaring door het college wordt ondersteund.

Regenboogvlag Regenboogvlag

In de gemeente Wijdemeren is iedereen gelijk en dat moet vanzelfsprekend zijn, vindt het college. Wethouder LHBTI Rosalie van Rijn: “Het is te gek voor woorden dat we op zoiets als de Nashville-verklaring serieus moeten reageren als individuele gemeenten door een vlag te hijsen. Laat diegene voor wie deze gelijkheid niet vanzelfsprekend is zelf hun verantwoordelijkheid nemen.”

Goed zijn voor elkaar

Op coming out-dag in oktober hijst de gemeente ieder jaar de regenboogvlag, omdat we het belangrijk vinden op een positieve manier bij te dragen aan de emancipatie van alle mensen in onze samenleving.

De gemeente Wijdemeren hijst de vlag nu niet, omdat gelijkheid voor ons zo vanzelfsprekend is én moet zijn. “Elk woord en/of handeling over deze Nashville-verklaring is er één te veel. Laten we goed zijn voor elkaar en elkaar gelijk behandelen. Daar hebben we echt iets aan,” aldus wethouder Van Rijn.

woensdag 9 januari 2019