Gemeente Wijdemeren - Gratis Veilig Wonen Scan

Woninginbraken komen helaas nog steeds voor in Wijdemeren. Een inbraak veroorzaakt niet alleen materiële schade, maar vaak ook emotionele schade. Benieuwd wat u zelf kunt doen om de kans op een inbraak te verkleinen? Meld u dan aan voor de gratis veilig wonen scan!

Een inbreker kiest voor een woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen en waar hij niet gestoord kan worden. De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers daarom ideaal. Een goed moment om nog eens extra aandacht te besteden aan de inbraakpreventie rond uw woning.

Veilig wonen scan

De Veilig Wonen Scan is bedoeld om de kans op een woninginbraak te verkleinen en om ervoor te zorgen dat u zich als bewoner veiliger voelt, thuis en uw omgeving. De scans worden uitgevoerd door onafhankelijke, niet-commerciële, adviseurs van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Zij komen, op afspraak, graag bij u thuis langs om uw woning aan de buiten- en binnenkant te controleren op veiligheid. Hang- en sluitwerk wordt nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden uitgelegd en u krijgt praktische tips over wat u zelf kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Vaak kan dit al op eenvoudige wijze worden gerealiseerd, zonder dat er (hoge) kosten aan verbonden zijn.

Maak een afspraak

U kunt een afspraak maken voor een gratis Veilig Wonen Scan door een email met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar info@wijdemeren.nl of door te bellen met 14 035. Uw gegevens worden dan genoteerd. Het CCV neemt contact met u op om een afspraak te maken.

De adviseurs van het CCV hebben een identiteitspas waarmee zij zich zullen identificeren. Meer informatie: www.woonveiliger.nl.

woensdag 3 juli 2019