Gemeente Wijdemeren - Maak het inbrekers niet te makkelijk

Ondanks extra inzet in de afgelopen periode, zijn er de laatste weken toch weer inbraken geweest in Wijdemeren. De politie werkt hard om de woninginbraken aan te pakken. Neemt u zelf ook maatregelen om het risico op een inbraak te beperken?

De inbraken richten zich momenteel op vrijstaande woningen en hoekwoningen. Inbrekers konden hun slag slaan door ramen open te breken of het cilinderslot uit de deur te trekken. Zorg daarom altijd voor goed hang- en sluitwerk en maak gebruik van een nachtslot. Laat ook verlichting branden aan de voor- en achterzijde van uw woning en spreek met buren af om een oogje in het zeil te houden als u afwezig bent.

Bel 112

Ziet u verdachte omstandigheden? Bel dan direct 112 om dit te melden bij de politie. U kent uw eigen buurt het beste, dus als u het niet vertrouwt, is dat niet voor niets. Blijf rustig en neem geen onnodig risico. Noteer altijd het kenteken als u verdachte personen ziet met een auto.

Aangifte

De kans dat inbrekers gepakt worden, neemt toe als u bij de politie meldt wanneer u verdachte zaken ziet. Doe ook altijd aangifte bij inbraak of een poging tot inbraak. Bel 0900-8844 om een afspraak te maken.

Meer tips om inbraak te voorkomen? Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

woensdag 13 maart 2019