Gemeente Wijdemeren - Intentieverklaring getekend dementievriendelijke gemeenten

Op donderdag 14 maart ondertekenden de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek een intentieverklaring met als doel om inwoners met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk thuis kunnen laten blijven wonen.

.

In 2014 tekenden de Gooische gemeenten al een intentieverklaring om samen te werken aan bewustwording onder inwoners en bedrijven. In deze periode zijn bijvoorbeeld trainingen aan winkeliers en gemeenteambtenaren gegeven. Ondanks deze acties blijft aandacht voor mensen met dementie nodig.

Wijdemeren vergrijst harder

Wethouder Rosalie van Rijn: “We streven niet alleen naar een dementievriendelijke regio, ook naar een dementievriendelijke gemeente. Wijdemeren vergrijst harder dan de rest van de regio. En de vergrijzing neemt alleen maar toe. Een dementievriendelijke gemeente is de eerste stap. Maar er moet meer gebeuren. Hoe is het om ouder te worden in onze gemeente? Waar liggen de behoeften? Hoe zit het met onze voorzieningen? Hoe gaan wij om met de toenemende zorgvraag? Allemaal vragen waar we de komende periode met elkaar een antwoord op moeten gaan vinden.”

donderdag 14 maart 2019