Gemeente Wijdemeren - Naam Cultureel Centrum Kortenhoef bekend

Het theater aan de Parklaan krijgt de naam ‘De Blinker - Cultureel Centrum Kortenhoef’.

Eind vorig jaar vroeg de gemeente aan inwoners om mee te denken over de nieuwe naam voor het theater aan de Parklaan in Kortenhoef. Wethouder Joost Boermans: “We hebben massaal aanmeldingen gekregen. Fijn dat zo veel mensen hebben meegedacht over een nieuwe naam voor dit theater. Er zijn namen ingestuurd die de verbinding zochten met de naastgelegen Regenboogschool, namen die te maken hebben met kunst en cultuur en namen met het dorp en de straatnaam als inspiratiebron.” Uit de vele inzendingen heeft de jury, bestaande uit de leerlingenraad van de Regenboogschool, een afgevaardigde van toneelvereniging DSO en een gemeentelijk ambtenaar, een keuze gemaakt en voorgelegd aan burgemeester en wethouders.

Passend bij traditie

De naam 'De Blinker' past bij de traditie van namen die verwijzen naar visgerei. Denk aan sporthal De Fuik en voormalig cultureel centrum De Dobber. Ook heeft het de betekenis van stralen, opvallend licht weerkaatsen en uitzenden. “Blinken' is wat alle gebruikers van het Cultureel Centrum volop zullen doen, zowel op het podium in de theaterzaal als in de multifunctionele foyer”, aldus de winnende inzender.

De Blinker huren

De Blinker is af te huren voor culturele voorstellingen zoals theater, muziek, cabaret en dans. Daarnaast is de locatie geschikt voor vergaderingen, lezingen en workshops. Meer informatie over de verhuur van het cultureel centrum is te vinden op www.toneeldso.nl.

vrijdag 15 maart 2019