Gemeente Wijdemeren - Warmtescan tegen energielek

Het is herfst en dus gaat de verwarming vaker aan. Een goed moment om nog eens extra te controleren of uw huis goed geïsoleerd is. Vraag daarom voor 25 euro een warmtescan aan bij de Energiecoöperatie Wijdemeren.

Met een infraroodcamera maken energiecoaches warmtefoto’s van uw gevel of dak. Zo brengen ze in beeld of en waar er eventueel warmte weglekt uit uw huis. Dat geeft een eerste indruk van onnodig energieverlies.

En daarna?

In een gesprek met de energiecoach kunt u vervolgens kijken wat eraan gedaan kan worden, zoals kieren dichten, isolatie aanbrengen of ramen vervangen. De energiecoach maakt een kort verslag. U kunt de warmtescan eventueel ook combineren met een uitgebreid energiecoachgesprek.

Aanvragen

De kosten voor een warmtescan zijn 25 euro (om de kosten van de camera’s te dekken). Energiecoachgesprekken zijn gratis. Warmtescans kunnen vanwege de temperatuur alleen gemaakt worden tussen november en begin maart. Dus plan meteen een afspraak in via www.ecwijdemeren.nl en zit er nog deze winter warm bij!

dinsdag 19 november 2019