Gemeente Wijdemeren - Verzilverlening verhoogd

Het maximale bedrag van de verzilverlening is verhoogd tot 40.000 euro. Ook is het nu mogelijk om energiebesparende maatregelen mee te financieren.

De verzilverlening is er voor oudere woningeigenaren die aanpassingen in huis willen doen om langer thuis te blijven wonen. Bijvoorbeeld in de badkamer, keuken of toilet. Ook kunnen bijvoorbeeld isolatiemaatregelen aan het dak of de vloer meegefinancierd worden.

Geen aflossing en rente betalen

De essentie van de lening is dat u tijdens de looptijd niet aflost én geen rente betaalt. De lening wordt afgelost aan het einde van de looptijd; bij verkoop van het huis of bij overlijden van de langstlevende woningeigenaar.

Geen extra woonlasten

Omdat u tijdens de looptijd niet aflost, ontstaan er geen extra woonlasten. De verzilverlening is er voor inwoners met een inkomen tot maximaal 36.000 euro en met voldoende overwaarde in de woning.

Lening direct aanvragen

Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op www.wijdemeren.nl/verzilverlening. De verzilverlening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). 

woensdag 9 oktober 2019