Gemeente Wijdemeren - Clean up the lake!

Sigarettenpeuken, kauwgum, snoepwikkels, flesjes… hoe vaak ziet u dit in de natuur, langs de kant van de weg of in onze mooie plassen liggen? Een doorn in het oog toch? Help daarom op zaterdag 28 september mee tijdens de eerste editie van Clean up the lake!

We willen allemaal nog jarenlang in schoon water zwemmen en recreëren. Helaas ligt er, ook in Wijdemeren, vaak veel zwerfafval in en rond het water. Tijd voor actie!

Wijde Blik

Jachthaven Kortenhoef organiseert voor het eerst een Clean up the lake-event. Op zaterdag 28 september gaan zo veel mogelijk vrijwilligers zwerfafval opruimen in en rond het water van de Wijde Blik. Zo zorgen we dat we ook in de toekomst nog kunnen genieten van dit prachtige gebied.

Lezing Natuurmonumenten

Bootjes, kano’s en een werkponton worden ingezet om het opruimen makkelijker te maken. Daarnaast kunnen vrijwilligers ook wandelend langs het water zwerfafval verzamelen. Om de middag ook een educatief tintje te geven, vertelt een spreker van Natuurmonumenten meer over het gebied en over zwerfafval.

Aanmelden

Het Clean up the lake-event is een initiatief van Jachthaven Kortenhoef en wordt daarnaast gesteund door de gemeente Wijdemeren, provincie Noord-Holland, Natuurmonumenten en verschillende bedrijven. Komt u ook helpen? Aanmelden kan via info@jachthavenkortenhoef.nl.

dinsdag 10 september 2019