Gemeente Wijdemeren - College wil bijzondere jongeren in het zonnetje zetten

Als het aan het college ligt, komt er een speciale gemeentelijke waardering voor jongeren die opvallen door een bijzondere prestatie of belangeloze inzet voor medemens, natuur, sport of cultuur.

Burgemeester Freek Ossel: “Er zijn veel jongeren in Wijdemeren die zich inzetten voor hun dorp, (sport) vereniging of school. Vaak komen zijn niet aanmerking voor lintje of een andere onderscheiding. Om die reden stellen we de raad voor om een speciale gemeentelijke jeugdwaardering voor kinderen van 6 tot 18 jaar te introduceren. Zo kunnen we ook deze groep in het zonnetje zetten bij bijzondere prestaties.

De Optimist

Voorstel is om de nieuwe jeugdwaardering ‘De Optimist’ te noemen. Een Optimist is een (eenmans)jeugdzeilboot en een opstap naar een hogere klasse in het jeugdzeilen.
Een mooi symbool voor de jeugdwaardering waar actieve en positieve betrokkenheid, ambitie en het waterrijke gebied van Wijdemeren samenkomen. De jongeren die de jeugdwaardering ontvangen, krijgen een schaalmodel Optimist uitgereikt door de burgemeester.
Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college, kunnen personen of organisaties vanaf oktober 2019 gemotiveerde suggesties doen voor kandidaat-Optimisten.

woensdag 4 september 2019