Gemeente Wijdemeren - Excursies plassengebied

Het samengaan van recreatie en natuur, het herstellen van afgekalfde legakkers… twee voorbeelden van projecten waar we vanuit het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen mee bezig zijn. Benieuwd naar de projecten? Meld u snel aan voor de excursies!

In het gebiedsakkoord werken ruim 20 partijen samen om de natuur en aantrekkelijkheid van het Loosdrechts plassengebied te verbeteren. Op dinsdag 24 september zijn er tussen 13.00 en 17.00 uur vier (vaar)excursies in het gebied. In iedere excursie staat een van de thema’s uit het gebiedsakkoord centraal.

Samengaan recreatie en natuur

Hoe kunnen recreatie, ondernemerschap en natuur samengaan? Kunnen zij elkaar misschien zelfs versterken en welke initiatieven worden er al door ondernemers genomen? Al varend worden inspirerende voorbeelden voor het gebied verkend en worden de aanbevelingen van het onderzoek besproken.

Nieuwe natuur 

Op deze rondtocht bezoekt u samen met een ecoloog de unieke en diverse nieuwe natuur in het gebied.

Mer-vaarverbinding

Op een centrale plek in het gebied wordt een toelichting gegeven op het proces richting de milieueffectrapportage (mer) voor de vaarverbinding Loosdrechtse Plassen-Hilversums Kanaal. Welke alternatieven worden in beeld gebracht en welke aspecten worden onderzocht? Hoe ziet het vervolgproces eruit en wanneer en hoe kunnen betrokkenen hun mening geven?

Herstel legakkers

Vaar mee richting de Kievitsbuurten en kom meer te weten over de toekomstvisie voor de Scheendijk en de resultaten van de pilot om legakkers te herstellen met bagger uit de plassen.

Aanmelden

Geïnteresseerd in een van de excursies? Aanmelden kan tot maandag 16 september via secretariaat_ovp@noord-holland.nl (ovv de excursienaam). Wees er op tijd bij, want vol=vol!

dinsdag 10 september 2019