Gemeente Wijdemeren - Burgemeester Crys Larson: “Ik doe een beroep op iedereen in Wijdemeren”

Beste inwoners van Wijdemeren, De regering heeft extra maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. Ook in Wijdemeren merken we dit. Scholen, horeca en sportclubs zijn in ieder geval gesloten tot en met maandag 6 april.

De maatregelen hebben effect op het openbare leven, op de situatie thuis en op het werk. U zult zich misschien zorgen maken om uw eigen gezondheid of de gezondheid van familie en vrienden. Dat begrijp ik erg goed. Toch doe ik een beroep op iedereen in Wijdemeren om de rust te bewaren en kalm en met verstand te handelen. Volg de maatregelen van de Rijksoverheid, blijf thuis als u klachten heeft en beperk uw bezoek aan elkaar de komende tijd. 

Ondertussen werken veel van onze inwoners in de zorg, in het onderwijs of bij de hulpdiensten. Ik heb respect en ben dankbaar voor hun inzet in deze moeilijke periode. Als gemeente kijken we samen met de basisscholen en de kinderopvang wat er nodig is voor de noodzakelijk opvang voor kinderen van deze ouders.

Het sociale leven komt tot stilstand. Belangrijk is oog voor elkaar te hebben terwijl we rekening houden met de beperkende maatregelen. Het is zoeken naar balans tussen, veiligheid, gezondheid en gemeenschapszin. De kracht van de dorpen van Wijdemeren is dat mensen omzien naar elkaar. Inwoners zien wat de ander nodig heeft, helpen elkaar en staan elkaar bij. Laten we deze eigenschap de komende tijd inzetten om met elkaar deze periode zo goed als mogelijk door te komen. Ook al zal dat nu vanwege de noodzakelijk maatregelen misschien iets anders gaan dan normaal. Denk vooral ook om ouderen en kwetsbare dorpsgenoten. Geef bijvoorbeeld een maaltijd af bij de deur, haal boodschappen en medicijnen voor mensen die dat nodig hebben en probeer telefonisch of via facetime contact te houden. Ik zie op social media al veel initiatieven hiertoe. Dat geeft mij als burgemeester veel vertrouwen. We doen het samen!

 Crys Larson

Burgemeester Wijdemeren

zondag 15 maart 2020