Gemeente Wijdemeren - Oproep: vermijd scheidingsstations

Ook aan het opruimen of tuinieren? We zien het aan de grote drukte op de scheidingsstations. Bedenk daarom goed of het echt noodzakelijk is om uw spullen nú af te leveren op het scheidingsstation. Of kan het misschien nog even in de schuur, berging of een hoekje van de tuin blijven liggen?

“Wij moeten op het moment alle zeilen bijzetten om de primaire taken uit te voeren; huis aan huis inzamelen, legen ondergrondse containers, de bemensing van de scheidingsstations en de klantenservice. De overvolle scheidingsstations zijn op dit moment een lastige kwestie”, vindt de GAD. “Als je nieuwe bank geleverd wordt, breng je de oude weg. Dat moet zo lang mogelijk kunnen. Maar we zien ook veel bezoekers die langskomen na het opruimen van schuur of zolder. Dat bezoekje had wellicht ook uitgesteld kunnen worden.

Maatregelen scheidingsstations

Volgens de richtlijnen van het RIVM is het noodzakelijk om de hoeveelheid bezoekers aan het scheidingsstation te reguleren. Er mag een beperkt aantal auto’s/personen tegelijk op het scheidingsstation, bezoekers moeten 1,5 meter afstand houden tussen elkaar en onze medewerkers, er mogen maximaal 2 personen per auto en geen kinderen onder de 18. We vragen nogmaals nadrukkelijk om zoveel mogelijk het scheidingsstation te mijden. Komt u toch? Wees dan goed voorbereid en scheid thuis al zo veel mogelijk het afval zodat het bezoek snel verloopt. Onze medewerkers bepalen wanneer de laatste auto wordt toegelaten op het terrein, dit zal ongeveer een half uur voor sluitingstijd zijn.”

Aanpassing GFT inzameling en mobiel scheidingsstation

De GAD heeft de inzameling van gft tijdelijk aangepast (was sinds 1 maart wekelijks, nu eens per 2 weken) en het mobiele scheidingsstation wordt momenteel ook niet ingezet. Helaas zijn alle maatregelen noodzakelijk. We volgen de landelijke adviezen en richtlijnen. Alle informatie en maatregelen mbt het coronavrius zijn te vinden op www.gad.nl/corona-updates

woensdag 25 maart 2020