Gemeente Wijdemeren - Oud-schaatser en oud-raadslid Ab Krook overleden

Ab Krook, oud-schaatscoach, oud-raadslid en inwoner van Loosdrecht, is dinsdagavond op 76-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een herseninfarct.

Van 1967 tot begin jaren zeventig was Ab Krook actief als langebaanschaatser. In een periode van ruim twintig jaar was hij onder andere bondscoach, topsportcoördinator van de KNSB en adviseur van verschillende teams en individuele schaatsers. In 2006 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

In de gemeente Wijdemeren was Ab Krook raadslid voor DorpsBelangen in de periode 2010-2014. Hij was tot op heden lid van deze partij. Ook was hij in 2018 betrokken bij de eerste verkenning van een nog te vormen coalitie. In 2018 was hij tevens spreker bij de huldiging van paralympisch snowboardkampioen en mede-Loosdrechter Bibian Mentel (foto links).

Burgemeester Crys Larson: “We verliezen in hem een zeer sportief en politiek betrokken Loosdrechter. Ik heb zijn vrouw gesproken en haar namens het gemeentebestuur veel sterkte en troost toegewenst in deze moeilijke periode.”

donderdag 15 oktober 2020