Gemeente Wijdemeren - Groot onderhoud Oud-Loosdrechtsedijk binnenkort van start

Het groot onderhoud aan de Oud-Loosdrechtsedijk tussen de rotonde met de ’s-Gravelandsevaartweg en Bleekveld gaat, als de weersomstandigheden gunstig zijn, binnenkort van start. Om het werk zo efficiënt en veilig mogelijk uit te voeren, is de dijk vanaf 28 februari tot en met 4 maart dag en nacht gesloten voor al het doorgaande verkeer.

Wethouder Joost Boermans: “Ik begrijp dat een volledige afsluiting niet ideaal is. De dijk is op dit traject echter te smal om eerst de ene weghelft af te sluiten en vervolgens de andere weghelft. Ook proberen we hiermee de overlast voor de bedrijven aan de dijk zo kort mogelijk te houden. Het wordt een enorme uitdaging om het werk in zo’n korte tijd af te ronden, maar alles is erop gericht om dit te laten slagen!”  

Planning

De werkzaamheden staan gepland vanaf  zondagavond 28 februari 18:00 uur tot en met donderdag 4 maart 17:00 uur. Deze planning is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Als het te koud is of hard regent wordt het werk telkens met een week opgeschoven.

Omleidingsroute

Voor het doorgaande verkeer geldt een omleidingsroute via de N201. Ook buslijn 121 rijdt tijdelijk over de N201. Hulp- en nooddiensten kunnen, in geval van calamiteiten, altijd het werk passeren en de panden binnen de afzetting bereiken. Voor mensen die binnen de afzetting wonen en slecht ter been zijn of dagelijkse zorg krijgen wordt een pendeldienst ingezet.

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven? Download dan de app van aannemer KWS en volg het project Oud-Loosdrechtsedijk (deel 2).

dinsdag 16 februari 2021