Gemeente Wijdemeren - Winkelgebieden

In Wijdemeren zijn drie aantrekkelijke winkelgebieden, allen met een lokaal-verzorgende functie. De winkelgebieden in Wijdemeren staan voor kwaliteit, volledigheid en gratis parkeren.

De Nootweg

Centraal in Nieuw Loosdrecht ligt de Nootweg met 24 winkels, waaronder de vestigingen van enkele grote landelijke winkelketens (C1000, Bruna, HEMA, Kruitvat). Met een volledige herinrichting van de openbare ruimte, en de realisatie van een aantal nieuwe winkelpanden, is de Nootweg nog aantrekkelijker geworden voor zowel ondernemer als bewoners van Loosdrecht en omgeving.

De Meenthof

Met circa 18 winkels biedt de Meenthof in de kern van Kortenhoef een compleet aanbod in dagelijks benodigdheden. Naast twee grote supermarkten zijn hier o.a. een drogist, een bloemenwinkel, een bakker, een HEMA en een dierenwinkel gevestigd. Voor inwoners van Kortenhoef en omgeving biedt de Meenthof alles om ruimschoots te voorzien de in dagelijks behoefte.

Het plein in Nederhorst den Berg

Nederhorst den Berg bevat het kleinste winkelgebied van de gemeente Wijdemeren. De belangrijkste trekker is de supermarkt, omringt door een aantal winkels met dagelijkse artikelen en verzorgingsproducten. Het aanbod is toereikend voor de dagelijkse artikelen, en op het plein is ruim voldoende parkeergelegenheid.