Gemeente Wijdemeren - Renata van Huissteden

Mijn naam is Renata en ik werk in het Sociaal Wijkteam. Mijn specialisatie is Werk en Inkomen.

Renata van Huissteden

Oplossingen die minder voor de hand liggen

Ik bied ondersteuning aan inwoners die er door omstandigheden zelf niet meer uitkomen. De ondersteuningsvragen die ik in mijn werk tegenkom hebben bijvoorbeeld te maken met schulden, werk, acute inkomensdaling, fraude, hoarding (verzameldwang), verslaving, huisuitzetting, psychische en medische problematiek en ook eenzaamheid.

Door middel van één of meerdere gesprekken breng ik de situatie zo compleet mogelijk in beeld en maken we samen een plan. Het leuke is dat er soms oplossingen mogelijk zijn die in eerste instantie minder voor de hand lijken te liggen!

Overleg met collega’s, hulporganisaties en zorgverleners

Regelmatig overleg ik met collega’s uit het Wijkteam met andere specialisaties. Dit werkt prettig omdat er veel kennis binnen het team aanwezig is. Ook praat ik met andere collega’s binnen de gemeente die bijvoorbeeld verstand hebben van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de Participatiewet.

Mooie initiatieven

Belangrijk in mijn werk zijn ook de contacten met hulporganisaties en zorgverleners, zoals Stichting Mee, Versa, Kredietbank, Abrona en Jellinek. Door een goede samenwerking ontstaan er mooie initiatieven. Zoals deze, waar ik graag aandacht voor wil vragen:

PINGloket
Heb je vragen over geld? Lukt het niet je administratie zelf te doen? Of heb je misschien schulden? We hebben een gratis inloopspreekuur op de maandagen van 14.00 tot 18.00 uur. Dit spreekuur is aan te raden als je de eerste stap wilt zetten om je situatie te veranderen.

’t Wijdehuis
’t Wijdehuis start 20 april en is er voor inwoners die geen indicatie hebben voor dagbesteding, maar toch een steuntje in de rug nodig hebben. Ook voor mantelzorgers die even willen ontspannen of hun zorgen willen delen, is er plaats. Meer weten of aanmelden? Mail naar info@versawelzijn.nl of bel met Herma Kleve via 035 62 31 100. Houd ook de website en onze social media in de gaten!

Meer over ons weten? Kijken dan op www.wijdemeren.nl/swt.