Gemeente Wijdemeren - Profielschets burgemeester Wijdemeren bekend

Wijdemeren zoekt een nieuwe vaste burgemeester. Een burgemeester die straks deel uitmaakt van het Wijdemeerse dorps-DNA. Een betrokken, besluitvaardige en omgevingsbewuste netwerker die communicatief sterk is en de verbinding zoekt. Dat staat in de profielschets die de gemeenteraad heeft opgesteld.

Sinds mei 2017 heeft de gemeente Wijdemeren een waarnemend burgemeester als gevolg van de door de provincie Noord-Holland gestarte fusieprocedure. Deze procedure is in november 2018 gestopt. Wijdemeren heeft daarom nu een vacature voor een nieuwe vaste burgemeester.

Vaststellen profielschets

De profielschets is door een afvaardiging van de gemeenteraad opgesteld en ook aan inwoners is gevraagd aan te geven welke eigenschap zij belangrijk vinden. Donderdagavond 14 maart staat de instelling van de vertrouwenscommissie en de vaststelling van de profielschets op de agenda. De commissaris van de Koning, de heer A. Van Dijk is daarbij aanwezig en zal met de gemeenteraad over de profielschets in gesprek gaan. Na de raadsvergadering gaat de vertrouwenscommissie aan de slag. Totdat de aanbeveling van de raad voor de nieuwe burgemeester bekend gemaakt wordt, kan geen informatie worden gegeven. Bedoeling is in het najaar van 2019 de nieuwe burgemeester te installeren.

De openbare raadsvergadering op 14 maart 2019 begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De profielschets is te vinden via onderstaande link:
Profielschets burgemeester

woensdag 6 maart 2019