Gemeente Wijdemeren - De toekomst van uw dorp bepaalt u zelf!

Komende weken organiseren we dorpenavonden in Wijdemeren. Woensdag 13 november zijn we in Ankeveen in het Wapen van Ankeveen. Tijdens de bijeenkomsten horen wij graag wat u belangrijk vindt voor de toekomst van uw dorp!

Tijdens vijf dorpenavonden willen we met u in gesprek over thema’s die belangrijk zijn voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen. Denk aan duurzaamheid, leefklimaat, gezondheid en het levendig houden van de dorpen. Maar ook: hoe gaan we dat bereiken, wat kunt u zelf doen, wat verwacht u van de gemeente en hoe kunnen we hier samen in optrekken?

Dorpsontwikkelplan

De dorpenavonden zijn onderdeel van het dorpenbeleid. Ieder dorp in Wijdemeren krijgt vanaf volgend jaar een eigen dorpsbudget en een dorpencoördinator. Samen met u gaan we in een dorpsontwikkelplan (DOP) vastleggen wat er voor uw dorp nodig is. Uw toekomstwensen staan hierbij dus centraal.

Invloed op uw omgeving

Wethouder Rosalie van Rijn: “Ik vind het belangrijk dat u als inwoner invloed hebt op uw eigen omgeving. Hoe zou uw dorp er over vijf tot tien jaar uit moeten zien? Hoe houden we de verenigingen levendig, hoe ziet de fysieke omgeving van het dorp eruit? Tijdens de dorpenavonden kunt u hierover meedenken. Wat vindt u belangrijk en hoe krijgen we dit samen van de grond? Ik ben benieuwd naar uw ideeën!”

Aanmelden

We hopen u te zien en te spreken! Meld u zich dan snel aan voor de dorpenavond over uw eigen dorp. 

Data 'toekomst van uw dorp'

19.30 – 22.00 uur

13 november – Ankeveen
-  Het wapen van Ankeveen, Stichts End 41
14 november – Nieuw-Loosdrecht, Muyeveld, Boomhoek, Breukeleveen
– Gemeentehuis, Rading 1
18 november – Oud-Loosdrecht
- Gemeentehuis, Rading 1

dinsdag 5 november 2019