Gemeente Wijdemeren - De toekomst van...

Hoe ziet uw woning, straat en dorp er in de toekomst uit? Hoe is de openbare ruimte ingericht, welke voorzieningen zijn er? Praat mee tijdens één van de vijf dorpenavonden!

Tijdens vijf dorpenavonden willen we met u in gesprek over thema’s die belangrijk zijn voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen. Denk aan duurzaamheid, leefklimaat, gezondheid en het levendig houden van de dorpen. Maar ook: hoe gaan we dat bereiken, wat kunt u zelf doen, wat verwacht u van de gemeente en hoe kunnen we hier samen in optrekken?

Dorpenbeleid

De dorpenavonden zijn onderdeel van het recent vastgestelde dorpenbeleid. Samen met de inwoners willen we per dorp een plan opstellen. De dorpenavonden dienen als input voor deze zogenoemde ‘dorpsontwikkelingsplannen’.

Ook komt er per dorp een vaste medewerker van de gemeente als aanspreekpunt. Zo zorgen we ervoor dat u meer invloed heeft, dat het makkelijker wordt om initiatieven te realiseren en dat we onze dorpen nog krachtiger maken en houden.

Open gesprek

We hopen op een divers gezelschap van jong en oud, mannen en vrouwen, inwoners van het eerste uur en nieuwe inwoners. De nadruk ligt op het voeren van open gesprekken in kleine groepjes aan verschillende thematafels. We zoeken naar wat u belangrijk vindt voor de toekomst van uw dorp en naar ideeën die we zowel op korte als lange termijn kunnen inzetten.

Praat u mee?

Wilt u met ons meepraten, meedenken en meedoen? Meld u zich dan snel aan voor de dorpenavond over uw eigen dorp. 

Data dorpenavonden

19.30 – 22.00 uur

29 oktober – Kortenhoef, ’s-Graveland – De Blinker, Parklaan 4
4 november – Nederhorst den Berg – VV Nederhorst, Platanenlaan 1
13 november – Ankeveen -  Het wapen van Ankeveen, Stichts End 41
14 november – Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Muyeveld, Boomhoek – Gemeentehuis, Rading 1
18 november – Oud-Loosdrecht -  Gemeentehuis, Rading 1

dinsdag 24 september 2019