Gemeente Wijdemeren - Fietsboot op de Loosdrechtse Plassen

Leuk nieuws! Op de Loosdrechtse Plassen gaat in de maanden juli en augustus een fietsboot varen. Vanaf zaterdag 29 juni kunt u vijf keer per dag met De Fietsboot vanaf de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht, via recreatie-eiland Markus Pos, naar de Fuut/Muyeveld in Breukeleveen. Uiteraard kunt u de tocht ook in omgekeerde volgorde maken.

De Fietsboot is een mooie toevoeging aan de bestaande recreatieve routes en geeft fietsers en wandelaars vele extra mogelijkheden om het plassengebied op een comfortabele manier verder te ontdekken. Het draagt dan ook bij aan de doelen van het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen: het creëren van een aantrekkelijk en toegankelijk gebied.

Markus Pos

Ook geeft het iedereen de mogelijkheid om een paar uur op recreatie-eiland Markus Pos te verblijven. Dit eiland ligt midden op de Loosdrechtse Plassen. Met een zandstrand, speel- en ligweiden, een uitkijkpunt en sanitaire voorzieningen is het de perfecte plek om een paar uur of een dag van de plassen te genieten.

Dienstregeling

De boot vaart vanaf  zaterdag 29 juni zes dagen per week (dinsdag t/m zondag) tussen 10.00 en 16.35 uur. De precieze dienstregeling is te vinden op www.defietsboot.nl. De overtocht kost 3 euro per persoon en 1 euro per fiets. De Fietsboot draait in juli en augustus een pilot. In deze periode kunnen er maximaal twaalf personen (met of zonder fiets) mee op de boot. Wanneer het een succes is, wordt de capaciteit vergroot.

Vrijwilligers gezocht

We zijn nog op zoek naar vrijwillige schippers en gastheren- en vrouwen die passagiers helpen op- en afstappen. Bekijk de vacatures op de website van De Appelboom. Vrijwilligersplatform De Appelboom ondersteunt De Fietsboot door vrijwilligers te koppelen aan dit project.

De pilot is een initiatief van de gemeente Wijdemeren, stichting Veerdiensten op de Vecht en het Plassenschap Loosdrecht. 

woensdag 19 juni 2019