Gemeente Wijdemeren - Regionale energiestrategie

In 2050 is er in Nederland geen aardgas meer beschikbaar. We zoeken daarom naar duurzame energiebronnen. Woensdag 11 december van 19.00-22.00 uur is er een bijeenkomst. Denkt u mee?

Niet alleen in de Gooi en Vechtstreek werken we aan een regionale energiestrategie. In de voorbereiding op het klimaatakkoord is Nederland in 30 regio’s verdeeld. Wijdemeren is onderdeel van de regio Noord-Holland Zuid, subregio Gooi en Vechtstreek. Alle 30 regio’s stellen een energiestrategie op.

Bijdrage Gooi en Vechtstreek

In de energiestrategie geven we aan hoe we als regio Gooi en Vechtstreek kunnen bijdragen aan de zoektocht naar alternatieve duurzame energiebronnen. Waar is plek om zon- en windenergie op te wekken? En hoeveel energie kunnen we opwekken?   

Meld u zich hier aan.

Mogelijkheden in Wijdemeren

Als inwoner willen we u van harte uitnodigen om op woensdag 11 december van 19.00 tot 22.00 uur in het gemeentehuis (Rading 1, Loosdrecht) mee te denken. Op welke plekken willen wij zon- en windenergie en wat zijn dan de voorwaarden? Ook zijn we benieuwd naar de specifieke kansen of knelpunten die u ziet in onze gemeente. Het resultaat nemen we mee naar de regio als input voor het opstellen van de RES.

Aanmelden 

Wilt u met ons meedenken? Aanmelden kan via deze weg. Meer informatie over de regionale energiestrategie is te vinden op www.energieregionhz.nl. ​​

dinsdag 3 december 2019