Gemeente Wijdemeren - Stembureauleden gezocht

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze dag mogen alle Nederlanders met stemrecht kiezen wie hen vertegenwoordigt in de gemeenteraad. Voor die stembureaus zijn we op zoek naar enthousiaste stembureauleden en tellers. Help ook mee!

Advertentie stembureauleden

Wat doet een stembureaulid?

Als stembureaulid zorgt u ervoor dat de kiezers hun stem op een juiste manier kunnen uitbrengen. Bijvoorbeeld door de controle van stempassen en identiteit en het uitreiken van stembiljetten aan de kiezers.

Op elk stembureau zijn drie teams. Eén team werkt van 07:00 tot 14:00 uur. Het andere team werkt van 14:00 tot 21:00 uur. Deze teams bestaan uit vier leden, waarvan er één voorzitter of plaatsvervangend voorzitter is. Stembureauleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces in het stemlokaal.

Het derde team bestaat uit de tellers die vanaf 21:00 uur de uitgebrachte stemmen gaan tellen. De telploeg bestaat uit acht personen waaronder een voorzitter of ambtenaar.  

Wat zijn de taken van een voorzitter?

Als voorzitter heeft u de leiding in het stembureau. U zorgt voor orde in het stembureau, helpt de stembureauleden en zorgt voor de organisatie van het tellen van de stemmen. Tot slot zorgt u voor de administratieve afhandeling van de verkiezingen in uw stembureau.

Wat krijgt u ervoor terug?

Meehelpen als stembureaulid of teller is een mooie manier om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de verkiezingen. Het staat goed op uw cv en u krijgt er ook nog een leuke vergoeding voor. De voorzitter en plaatsvervangend voorzitter ontvangen 175 euro voor hun werkzaamheden. De stembureauleden ontvangen 100 euro en de tellers ontvangen 50 euro.

Voordat u aan de slag gaat op een stembureau zorgen we dat u voldoende kennis heeft. Hiervoor doet u een e-learning en woont u een informatiebijeenkomst bij. Tijdens de verkiezingsdag zorgen wij voor de lunch, het diner en drankjes.

Wie zoeken wij?

Flexibele en stressbestendige mensen die op 21 maart 2018 minimaal 18 jaar zijn en kiesgerechtigd zijn voor deze verkiezingen. Daarnaast bent u representatief, behulpzaam en nauwkeurig. U kunt in teamverband werken en bent fysiek in staat om een lange dag te maken.

Ontvangt u een uitkering?

Wilt u zich aanmelden als stembureaulid of teller en ontvangt u een uitkering? Dan kunt u door de vergoeding gekort worden op uw uitkering. U kunt bij uw uitkeringsinstantie vragen of dat ook bij u het geval is.

Aanmelden

Bent u enthousiast geworden? Meld u aan via het inschrijfformulier.

dinsdag 5 december 2017