Gemeente Wijdemeren - Nieuwe woningbouwlocaties

De woningbehoefte in Wijdemeren is groot. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe bouwlocaties. Heeft u een idee? Denk t/m maandag 16 december met ons mee via www.wijdemeren.nl/woningbouw.

Geef uw suggesties door

We willen graag dat er in de toekomst ook nog voldoende woningen beschikbaar zijn, voor ouderen die willen verhuizen naar een appartement, jongeren die starten op de woningmarkt, gezinnen die op zoek zijn naar een passende woning… om deze woningen te kunnen bieden, zijn we hard op zoek naar nieuwe bouwlocaties. Heeft u suggesties? We horen het graag!

Aangeven op kaart

Op een digitale kaart kunt u van 2 tot en met 16 december uw suggesties en ideeën voor bouwlocaties invullen. Dit kunnen nieuwe plekken zijn voor woningen, maar het kan ook gaan om het herontwikkelen van bestaande gebouwen of het slopen van een gebouw, zodat er ruimte is voor nieuwbouw. We leven in een prachtige omgeving, dus u kunt op de kaart ook aangeven waar u liever geen nieuwe woningen zou willen zien.

Kansenkaart

We hopen op veel nieuwe suggesties, klein en groot, waar we zelf nog niet aan gedacht hebben. Niet alle ideeën zullen in de praktijk realistisch blijken, maar dat hoeft ook niet. Na afloop kijken we welke ideeën de meeste kans van slagen hebben. Deze suggesties worden toegevoegd aan een kansenkaart met locaties die we zelf al gevonden hebben.

Om speculatie op gronden of panden te voorkomen, wordt de uiteindelijke kansenkaart in een besloten vergadering aan de gemeenteraad voorgelegd.

Doe mee met het onderzoek

 

dinsdag 3 december 2019