Gemeente Wijdemeren - Voor thuis

Voor ouders

Eén van de inzendingen van onze tekenwedstrijd over verkeer.

De Verkeersexamenapp en film verkeersexamens 

Met de VVN Verkeersexamenapp kunt u uw zoon of dochter helpen in de voorbereiding op het VVN praktisch Verkeersexamen. Lees meer over de app. 

Half april waren de fietsexamens in Wijdemeren. We filmden de fietsexamens in samenwerking met OBS De Linde uit Loosdrecht en de Curtevenneschool uit Kortenhoef.

Spelenderwijs verkeersinzicht 


Op de website van School op Seef, staan een heleboel leuke en toegankelijke spelletjes. Ze maken kinderen spelenderwijs bewust hoe ze zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Deze spelletjes kun je goed samen met kinderen spelen. Ook onderweg naar school kun je kinderen wijzen op de situaties die ze hebben geleerd in de spelletjes. Start en zoek het onderwerp waar jullie het vandaag over willen hebben!


Voor kinderen

 

Controleer je fiets

Om veilig naar school te gaan, moet je fiets in orde zijn. Controleer je fiets minimaal 2x per jaar: in de herfst, dus voor de winter, wanneer je fiets het hard te verduren krijgt en in mei, dus voor de zomer, wanneer je veel gaat fietsen.

Met deze handige hulpmiddelen, weet je zo of je fiets veilig is! Dit kun je thuis doen, maar leuker is het om het als gezamenlijke activiteit te organiseren op school!

Hoe veilig ben jij? Doe de quiz!


Hoe veilig gedraag jij je in het verkeer? Houd je rekening met anderen? Wil je daar achter komen? Doe dan de veiligheidstest! Print deze uit en kruis het antwoord aan dat bij jou past. Kijk daarna wat voor type verkeersdeelnemer jij bent!