In Wijdemeren zamelt de Grondstoffen en Afvalstoffendienst (GAD) het huishoudelijk afval in. U betaalt hiervoor afvalstoffenheffing.

Contact

Kunt u de informatie niet vinden in de Digitale Belastingbalie (blauwe balk rechtsboven)? Neem dan contact op met de belastingmedewerkers. Zie hiervoor de contactinformatie.

Let op: de aanslagen worden verstuurd door de gemeente Hilversum. Zij voeren sinds januari 2020 de belastingtaken voor onze gemeente uit. Wijdemeren stelt zelf de tarieven vast. 

In de loop van het jaar in de gemeente komen wonen?

Als u in de loop van het jaar in de gemeente Wijdemeren komt wonen, betaalt u afvalstoffenheffing vanaf de eerstvolgende maand na inschrijving in de basisregistratie personen van de gemeente Wijdemeren.

Verhuizen naar een andere gemeente?

Als u verhuist naar een andere gemeente, moet u zich in de basisregistratie personen van uw nieuwe gemeente laten inschrijven. U wordt dan per dezelfde datum uitgeschreven uit de basisregistratie personen van de gemeente Wijdemeren. De aanslag afvalstoffenheffing wordt automatisch verminderd, vanaf de eerstvolgende maand na uitschrijving uit de basisregistratie personen van de gemeente Wijdemeren.

Ook bij wijziging van een meerpersoonshuishouden naar een éénpersoonshuishouden of andersom, krijgt u een wijziging in de aanslag afvalstoffenheffing.

Vindt hier meer informatie over verhuizen

Belastingen 2024

  • meerpersoonshuishouden € 447,71
  • eenpersoonshuishouden € 324,96
  • afvalstoffenheffing forensen € 324,96
  • recreatiepercelen, waarbij huisvuil met de boot wordt opgehaald € 355,08

Automatische afschrijving

Heeft u toestemming gegeven om het bedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven? Dan hoeft u niets te doen. Het bedrag wordt in 8 delen automatisch van uw rekening afgeschreven. Op het aanslagbiljet ziet u welk bedrag en wanneer het bedrag van uw rekening wordt afgeschreven.

Heeft u geen toestemming gegeven, maar wilt wel dat de bedragen automatisch van uw rekening worden afgeschreven? Dit regelt u via de Digitale Belastingbalie (blauwe balk rechtsboven).

U maakt het bedrag over

Zorg ervoor dat u het hele bedrag binnen twee maanden na de datum van het aanslagenbiljet heeft betaald.