Gemeente Wijdemeren - (Water)recreatie tijdens coronavirus

De zomer staat voor de deur. En dat betekent dat er veel mensen recreëren in ons prachtige plassengebied. Om hier met elkaar van te kunnen blijven genieten moeten we ons aan de coronamaatregelen blijven houden.

x

Daarnaast gelden er in ons gebied nog een aantal extra regels:

  1. Houd 1,5 meter afstand, ook in vaartuigen. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden. 
  2. Ga alleen naar de haven als u een eigen boot heeft of als u een huurboot heeft gereserveerd. Ga, als het even kan, op de fiets naar de jachthaven.
  3. De sluizen en bruggen hanteren sinds 21 mei de zomerdienstregeling. Kijk voor de precieze tijden op www.vaarweginformatie.nl. De sluizen verwerken een beperkt aantal boten per schutting. Voor de Mijndense sluis is dat tien boten. Houd dus rekening met langere wachttijden dan normaal.
  4. Denk om de gezondheid van de sluiswachters. Stap dus niet uit in de sluis en ook niet tijdens het wachten.
  5. Doordat de sluis veel open en dicht gaat ondervindt het fietsverkeer op de Mijndensedijk meer hinder dan anders. Ga bij het wachten niet dicht bij elkaar staan, maar blijf afstand houden.
  6. U mag aanleggen op een van de recreatie-eilanden om te picknicken, daar zijn ze voor, maar blijf letten op de algemene regels. Als het te druk is of wordt, zoek dan een andere plek om te recreëren.
  7. Geef elkaar bij het passeren op wandel- en fietspaden de ruimte, wees geduldig, haal niet in als u tegenliggers of wandelaars ziet aankomen. Het kan drukker zijn dan anders, maar ga niet op de weg fietsen als er een fietspad is.
  8. Om te voorkomen dat wandelaars en fietsers elkaar te dicht passeren zijn enkele paden voorlopig niet toegankelijk voor fietsers (Googpad, Bergse Pad). Sommige paden zijn altijd alleen wandelpaden (Kromme Rade) en dus niet bedoeld voor fietsers. Respecteer dat ook.
  9. Laat recreatiegebieden netjes en schoon achter. Gooi afval in de daarvoor bestemde vuilnisbakken of neem het mee naar huis.