Gemeente Wijdemeren - Steunmaatregelen voor ondernemers

De effecten van het coronavirus zijn ongekend. De maatregelen die worden getroffen om het virus te bestrijden raken nu al veel bedrijven, ook in Wijdemeren. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en kijken waar er ondersteuning geboden kan worden binnen de gemeentelijke mogelijkheden.

Als gemeente willen we voor u klaarstaan. Dus heeft u vragen, maakt u zich zorgen over de situatie, heeft u ergens hulp bij nodig of een geweldig idee waarmee u als Wijdemeerse ondernemer(s) deze crisis kunt overleven? Schroom dan niet om contact met ons te zoeken. We kunnen dan samen kijken naar een maatwerkoplossing.

We zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 035 of via: 

  • Ondernemersmanager Natasja Zak: n.zak@wijdemeren.nl , telefoonnummer (035) 65 59 412.
  • Gebiedsloods recreatiesector Nanette Elfring: n.elfring@wijdemeren.nl,  telefoonnummer 06 37 32 42 61.

Daarnaast kunt u met vragen over de steunmaatregelen van de overheid of andere corona gerelateerde vragen ook terecht bij het regionaal ondernemersloket. Vul het contactformulier in op de website van de gemeente Hilversum. Dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld.

Gemeentelijke maatregelen

Naast de maatregelen van de Rijksoverheid zijn er een aantal gemeentelijke maatregelen genomen om u als ondernemer te ondersteunen. 

Belastingen

Er worden op dit moment geen aanmaningen of dwangbevelen gestuurd voor de gemeentelijke belastingen. Ook de activiteiten van de deurwaarder zijn voorlopig stopgezet en er zal geen boeterente worden gerekend bij uitstel van betaling.

Horeca 

Horeca zijn tijdelijk gesloten. Het is wel toegestaan om maaltijden te bezorgen en af te laten halen, mits daarbij rekening wordt gehouden met de RIVM richtlijnen van 1,5 meter afstand en geen sprake is van samenscholing van meer dan drie personen.

Extra ondersteuning zelfstandig ondernemers 

Een tijdelijke, versoepelde regeling om zelfstandig ondernemers, waaronder ZZP’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. De regeling wordt uitgevoerd door de gemeenten. Zelfstandigen kunnen voor een periode van drie maanden, via een versnelde procedure, aanvullende inkomensondersteuning krijgen voor levensonderhoud. Deze vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet te worden terugbetaald. Let op: de gemeente Wijdemeren heeft de uitvoering belegd bij de gemeente Hilversum, waar hard wordt gewerkt om alle aanvragen in behandeling te nemen. Bent u ZZP’er en heeft u liquiditeitsproblemen? Dan kunt u de extra ondersteuning aanvragen door het formulier in te vullen op de website van de gemeente Hilversum

Verdere informatie