De gemeente Wijdemeren geeft ieder jaar onderscheidingen uit. Dit kan een koninklijke onderscheiding zijn, of een onderscheiding voor jongeren; de Optimist. Iedereen kan iemand voorstellen voor een onderscheiding.

Koninklijke onderscheiding

Een koninklijke onderscheiding of lintje is een compliment voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor iemand anders of voor onze gemeente.

U kunt daarbij denken aan:

  • vrijwilligers die zich lange tijd inzetten voor organisaties op het gebied van bijvoorbeeld sport, kunst, cultuur, kerkelijk leven, natuur, pleegzorg of orde en veiligheid binnen onze gemeente;
  • mensen die hele bijzondere prestaties hebben geleverd voor iemand anders of voor onze gemeente in hun betaalde baan of een bijbaan die veel verder gaan dan wat van iemand kan worden verwacht;
  • mensen die zichzelf in gevaar hebben gebracht om iemand anders te redden kunnen worden voorgesteld voor de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon.

Iedereen kan iemand voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding. Gemeente Wijdemeren hanteert elk jaar 1 juni als uiterste aanvraagdatum voor (mogelijke) uitreiking in het daaropvolgende jaar.

Wilt u iemand voorstellen of meer weten over hoe dat moet? Ga dan naar Lintjes.nl.

Jongerenonderscheiding De Optimist

Voor jonge inwoners tussen de 6 en 18 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd is er in Wijdemeren ‘De Optimist’. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk, langdurige hulp aan een oudere of zieke en bijzondere school- of sportprestaties.

Kent u zo’n optimist? Laat het ons weten via optimist@wijdemeren.nl. Geef hierbij uw eigen gegevens en de gegevens van de jongere door, een beschrijving van de prestatie, de datum/periode (maximaal één jaar geleden) en  mogelijk ook de gegevens van een extra (volwassen) hulp.