Sportvereniging ‘s-Graveland ontvangt donderdag 14 april de Koninklijke Erepenning uit handen van Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland. De erepenning is toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en werd uitgereikt ter ere van het 100-jarige bestaan van de voetbalvereniging.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van een vereniging.

Over S.V. ‘s-Graveland
S.V. ’s-Graveland werd in april 1921 opgericht en begon met 91 leden; inmiddels zijn dat er 690. Een van de grootste successen van de club was de promotie naar de derde klasse in het seizoen 1999-2000. Momenteel speelt het eerste team 4e klasse KNVB.

Het doel van de vereniging is duidelijk: Het beoefenen van de voetbalsport toegankelijk maken voor iedereen die de keuze maakt te gaan voetballen, op welk niveau dan ook. De club speelt sportief en maatschappelijk een belangrijke rol levert daarmee ook een belangrijke bijdrage aan de volksgezondheid. De vereniging draait goed dankzij de inzet van vele vrijwilligers.

Lees meer over de Koninklijke Erepenning: Koninklijke Erepenning | Onderscheidingen | Het Koninklijk Huis

vrijdag 15 april 2022