Gemeente Wijdemeren - Geen nieuwe woningen op Molenmeent

De gemeente zet de verkoop van de grond aan de Molenmeent in Loosdrecht stop.

Dit betekent dat er op die locatie geen woningen in de vrije sector worden gebouwd. De verkoop is stopgezet omdat de bestemming van de gronden niet op tijd kan worden gewijzigd van groen naar wonen.


Het project is door een samenloop van omstandigheden vertraagd. Deze vertraging zorgt ervoor dat de gemeente niet op tijd de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan kan voltooien. ‘Ik ben blij dat hier nu duidelijkheid over is,’ zegt wethouder Alette Zandbergen. ‘We zetten ons vanaf nu graag in voor de ontwikkeling van grote projecten als Ter Sype en Groenewoud.’

Bijzonder Provinciaal Landschap

Vanaf 17 november 2020 valt het perceel aan de Molenmeent onder nieuwe beschermende regels van de provincie Noord-Holland en wordt het gezien als Bijzonder Provinciaal Landschap. Deze regels heeft de provincie ingesteld om bestaand groen en natuur meer te beschermen. Een van de consequenties is dat op een stuk grond dat valt onder Bijzonder Provinciaal Landschap niet gebouwd mag worden. Als voor 21 oktober 2022 een gewijzigd bestemmingsplan was vastgesteld, dan had dit nog wel gemogen.

donderdag 4 augustus 2022