Gemeente Wijdemeren - Zinvolle daginvulling voor mensen met dementie

Wij zijn nog op zoek naar twee mensen die als netwerkbegeleider voor mensen met (beginnende) dementie mee willen doen aan een onderzoek. Het gaat om het onderzoeksproject ‘Samen naar een zinvolle daginvulling voor mensen met dementie’ dat loopt tot eind oktober 2022.

De gemeenten Wijdemeren en Hilversum willen samen met inwoners met (beginnende) dementie in kaart brengen wat voor hen belangrijk is in hun dagelijks leven. Wat draagt bij aan een zinvolle daginvulling? En wat is nodig om dit voor elkaar te krijgen?

Deze inwoners krijgen begeleiding van een zogenaamde netwerkbegeleider. Dit kan een professional zijn, een ervaringsdeskundige of een vrijwilliger. De netwerkbegeleider gaat in gesprek met de deelnemers en de mensen uit hun directe omgeving: het netwerk.

We zoeken mensen die tot oktober gemiddeld drie uur per week beschikbaar zijn, (enige) ervaring hebben met mensen met dementie en in staat zijn om een goed gesprek te voeren en de uitkomsten vast te leggen. Nieuwsgierigheid en een netwerk in of kennis van de gemeente Wijdemeren en/ of Hilversum zijn een pré.

Aanmelden kan door een korte motivatie en uw telefoonnummer te sturen naar Sacha van Tongeren: st@kl.nl. We nemen telefonisch contact op voor het vervolg.

Dit project is een initiatief van het Netwerk Dementie Gooi en Vechtstreek waar ook de lokale afdeling van Alzheimer NL aan deelneemt. Het actiegerichte onderzoek wordt uitgevoerd door Kennisland, en mede gefinancierd door ZonMW.

woensdag 22 juni 2022