Gezocht: vrijwilliger voor mensen met beginnende dementie!

Wilt  u iets te betekenen voor de ouderen in Wijdemeren? King Arthur Groep zoekt vrijwilligers voor een project van de Ont-Moet-groep. De Ont-Moet-groep (OG) in de Emtinckhof is een plek waar mensen met beginnende vergeetachtigheid elkaar wekelijks ontmoeten, dingen met elkaar delen en doen, hun vragen en onzekerheden bespreken en waar soms nieuwe vriendschappen ontstaan. Voor dit project zoekt de King Arthur Groep mensen die zich voor langere tijd aan een deelnemer van de Ont-Moet-groep willen verbinden, bijvoorbeeld als wandel-, (duo)fiets- of zwemmaatje, of om samen naar de bibliotheek, film of markt te gaan.

Hoe werkt het?

Na een eerste gesprek en kennismaking, bepalen u en de gesprekspartner met elkaar of dit project iets voor u is. Voordat u vrijwilliger kunt worden, volgt u drie trainingsbijeenkomsten over beginnende dementie vanuit de opleiding van de King Arthur Groep. Na deze training kunnen vrijwilligers en OG-deelnemers als maatjes aan elkaar ‘gekoppeld’ worden. De data van de eerstvolgende trainingsbijeenkomsten zijn: donderdag 24 en 31 maart en donderdag 14 april van 12.00 tot 16.00 uur in de Grote Zaal van de Emtinckhof, Eikenlaan 51 in Loosdrecht. 

Aanmelden

Zou u zich als vrijwilliger willen inzetten? Neem dan contact op met Claudia Perin (King Arthur Groep) via telefoonnummer 06 12 16 66 84 of via OGLoosdrecht@kingarthurgroep.nl.  

dinsdag 15 maart 2022